Učenici Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice jedini u Sremu plasirani na Nacionalno finale učeničkih kompanija!

SREMSKA MITROVICA – Učenička kompanija Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ pod nazivom „PhytoHelp“, programa Dostignuća Mladih u Srbiji jedina je u Sremu koja se, visokim plasmanom na regionalnom takmičenju, plasirala na Nacionalno finale učeničkih kompanija koje se održava u Beogradu 22-24. maja!

Ukoliko pobede na Nacionalnom finalu, mladi preduzetnici, predstavljaće našu zemlju na Evropskom prvenstvu učeničkih kompanija koje se ove godine održava u Talinu.

Ova kompanija napravila je aplikaciju koja pruža mogućnost da kroz digitalnu projekciju ljudskog tela nađete odgovarajući prirodni preparat za pomoć u lečenju svih regija čoveka, što podrazumeva da za svaki deo čovekovog tela, moći ćete da pogledate preparat koji vam je potreban za uklanjanje tegoba.

Foto: Logo aplikacije/Privatna arhiva

Za samu izradu aplikacije kako kažu učenici bilo im je potrebno od 2 do 3 meseca i biće obezbeđeno da bude dostupna svima u Srbiji a i šire.

Svi preparati koji se nalaze u aplikaciji su na bazi biljaka, nije vam potreban recept za njih i sami možete da istražite nešto više o njima. Potrebno je samo da kliknete na deo tela koji vas interesuje i automatski će vam biti prikazani svi preparati.

Takođe na dan samog takmičenja u Beogradu, učenici će imati svoj postavljen štand u Delta City tržnom centru, gde će svako ko je zainteresovan moći da dođe i raspita se, pogleda kako to sve izgleda, čuje od učenika savete i uputsva za koriščenje same aplikacije.

Na njihovom Instagram profilu imate link aplikacije koja je dostupna svima i možete uvek da ih kontaktirate za više informacija.

Članovi kompanije medicinske škole iz Sremske Mitrovice jesu: Jovan Beronja, Pavle Stojanac, Branislav Alčakov, Selena Rikić, Miljana Krstić, a mentor je Jelena Janjić.

Foto: Privatna arhiva

Čestitamo mladim preduzetnicima medicinske škole i želimo im puno uspeha u daljem takmičenju i verujemo da će spakovati svoje kofere za put u Talin gde će predstavljati našu zemlju!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: