logo transparend vojvodina uzivo

Učenici iz Uzdina konkursom podržali naše sportiste

UZDIN – U toku je Evropsko prvenstvo u fudbalu a uskoro nas očekuju i Olimpijske igre. Naše sportiste su zanimljivim konkursom podržali i učenici Osnovne škole „Sveti Georgije“ iz Uzdina.

Sa ciljem učenja o važnosti sportskih vrednosti kao što su tolerancija, fer plej, timski duh i društvena kohezija, istorijska sekcija Osnovne škole „Sveti Georgije“ iz Uzdina sprovela je konkurs „Bodrimo orlove i orlice do medalja“. S obzirom da je ovo leto pravo sportsko, uzdinska škola je odlučila da bodri naše sportiste i sportiskinje kako na Evropskom prvenstvu u fudbalu tako i na Olipijadi.

Zadatak učenika je bio da snime video u trajanju od 60 sekundi kako bodre svog sportskog idola ili tim. Bila je ovo prilika da se učenici zabave i nauče nešto novo.

Tri najoriginalnija rada su nagrađena Prvu nagradu osvojili su sedmaci Mirčea Šamanc ( 7. razred ), Marius Spariosu ( 7. razred ) i Luka Kec ( 7. razred ), na drugom mestu našle su se učenice petog razreda Anđela Đenčan i Aida Stojanović, dok su šestaci Kristofer Caran i Marijan Barbu, kao i petak Sebastijan Arsić osvojili treću nagradu. Sve nagrade otišle su u humanitarne svrhe.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.