logo transparend vojvodina uzivo

Učenici iz Idvora odigrali 4 predstave

IDVOR – Četiri predstave učenika osnovne škole videli su 13. juna njihovi roditelji u holu idvorske obrazovno-vaspitne ustanove.

Dramska sekcija u osnovnoj školi u Idvoru pruža mnogo koristi za budućnost učenika. Javni nastup, timski rad, kreativno razmišljanje i samopouzdanje – sve pomenuto i mnogo toga još videli su u četiri predstave đaka njihovi roditelji, pedagozi i gosti koji su sa oduševljenjem odlazili iz hola Osnove škole “Mihajlo Pupin”. Dramsku sekciju godinama sa uspehom vodi nastavnica Romana Bulić, koja zbori da učenici uče kako da se izraze i snalaze na različite načine i da interpretiraju tekstove. Bulićeva smatra da veštine stečene u dramskoj sekciji će moći da koriste u mnogim karijerama, kao što su gluma, režija, novinarstvo, obrazovanje ili marketing.

Kako navodi Romana Bulić, probe imaju dva puta nedeljno i ne vežbaju samo za predstavu, već vežbaju i mimiku, govor, pokret, scenski govor i izražavanje a učenici napreduju iz dana u dan. Dramska sekcija pri idvorskoj osnovnoj školi trenutno broji oko dvadeset članova, učenika od 1. do 7. razreda. U četvrtak su nastupili sa četiri predstave: „Pobuna u biblioteci“, „Zmaj golubijeg srca“, „Reciklaža nije gnjavaža“ i „Mirko nemirko“, sa kojom su i otvorili ovo već tradicionalno pozorišno veče.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.