logo transparend vojvodina uzivo

Učenici iz Bele Crkve učestvovali na manifestaciji “Češki dečji dan”

BELA CRKVA – Ambasada Republike Češke u Beogradu je po treći put u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd, studentima bohemistike Beogradskog univerziteta, učiteljicom českog jezika Alenom Havlovom, Stanislavom Havlovim i akademskom slikarkom Terezom Stamenković organizovala Češki dečji dan, koji je posetilo više od sto dece iz Beograda, Bele Crkve, Kruščice, Deliblata, Gaja, Kovina i okoline.

Događaj je sa ambasadorom Tomašom Kuhtom otvorila predstavnica Dečjeg kulturnog centra, urednica likovnih programa Lidija Seničar .

Na ovogodišnjem dečjem danu su učenici i njihovi nastavnici posetili Ambasadu Republike Češke u Beogradu, učestvovali u umetničkim radionicama za crtež, mozaik i nakit od drveta i perlica, muzičkim i recitatorskim radionicama. Svoje znanje o českoj kulturi proširili su kroz učešće u kvizu.  Za zabavno razgibavanje bile pripremljene brojne kreativne igre.

Događaj je svečano završen dodelom nagrada i ove godine nisu nedostajale medalje, diplome, knjige i ostali pokloni kojima su deca nagrađivana za učešće.

“Zahvaljujemo se Ambasadi Republike Češke u Beogradu, gospodinu ambasadoru Tomašu Kuchti, gospodinu konzulu Petru Doležalu, gospođi Mileni Mirkić,  gospođi Lidiji Seničar, Klári Ondrigovoj stážistkinji programa Erasmus Plus, Gabrieli Beranovoj mozaičarki. Denisi Walkovoj, lektorki češkog jezika sa Filozofskog  fakulteta u Beogradu, Terezi Mátlovoj, stažistkinji iz Češkog centra, Aleni Havlovoj i gospodinu Stanislavu Havelu, nastavnici češkog jezika Karolini Bodnar i Aleksandri Rezač, Jaroslavu i Margareti Bodnar, Luki Stamenković na pruženoj prilici da upoznamo i negujemo kulturno nasleđe na inovativan i kreativan način.  Zahvaljujemo se na podršci, bezbednoj i ugodnoj vožnji Zdenku Iroviću i preduzeću DJUP „Belocrkvanska jezera“- rekla je Tereza Stamenković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.