Učenici Beške u studijskoj poseti u Estoniji

INĐIJA – Četvoro učenika i dva nastavnika Osnovne škole „Braća Grulović“ iz Beške boravili su 7 dana u gradu Talinu u Estoniji u okviru projekta „Come together” Fondacije „Tempus”.

Veoma značajni segmenti ove studijske posete odnosili su se na komparaciju obrazovnih sistema u Estoniji i Srbiji, posetu Ministarstvu prosvete u Estoniji, kao i prisustvu i analizi nastavnog procesa u ovoj baltičkoj zemlji.

U toku posete Estoniji učenici su imali prilike da upoznaju tradicionalnu estonsku kuhinju, estonsku muziku, da posete Arvo Part Centar, muzej čuvenog estonskog kompozitora klasične i religiozne muzike Arva Perta i upoznaju estonsku istoriju.

Jednodnevni izlet na jezero Rumu, koje je nastalo eksploatacijom krečnjaka i mermera, upotpunio je celokupan doživljaj kroz uživanje u zajedničkoj vožnji čamcima po jezeru.

Projekat „Come together” OŠ „Braća Grulović“ realizuje drugu godinu za redom zajedno sa školama iz Turske, Estonije, Litvanije, Holancije i Nemačke.

Već narednog meseca realizacija projekta se nastavlja putovanjem naših učenika i njihovih nastavnika u Litvaniju. Beščani će svojim partnerskim školama biti domaćini u maju mesecu 2023. godine.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: