U Žablju se otvara Centar za inovacije u zapošljavanju

opština žabalj - potpisivanje
ŽABALJ – Kancelarija za mlade iz Žablja uspešno je konkurisala kod Ministarstva omladine i sporta s projektom osnivanja centra za inovacije u zapošljavanju, te održavanje obuka koje će mladima pomoći u zaposlenju.

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su predstavnici Opštine Žabalj sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem. Reč je o konkursu ovog ministarstva za realizaciju projekata za podršku jedinicama lokalnih samouprava za programe, odnosno projekte u oblasti sporta kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, kao i za programe, odnosno projekte u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Pomoćnik predsednika opštine Žabalj Sergej Zaporožac, povodom potpisivanja ugovora istakao je da će lokalna samouprava u partnerskim odnosima sa Ministarstvom omladine i sporta pokušati da uspostavi novi način omladinskog organizovanja.

– Uz pomoć ministarstva biće formiran Centar za inovacije u zapošljavanju i tehnološko preduzetništvo. U centru će se održavati obuke u smislu socijalnih veština i onih veština koje podrazumeva moderno doba, koje je jako brzo. S obzirom na to, želimo da mlade ljude iz opštine Žabalj na pravi način pripremimo u smislu profesionalne orijentacije, kako bi lakše došli do posla. Ono što će im ponuditi ovaj centar je stručna i kvalitetna obuka, koja će im pomoći u pronalasku posla, te će tako, između ostalog, biti uključena i veb komunikacija, kao i veb aktivnosti, koje su danas veoma bitne. Verujem da ćemo na pravi način sprovesti ove aktivnosti i da će mladi prihvatiti ovo na ozbiljan način i učestvovati u kreiranju neke nove omladinske politike – istakao je Zaporožac.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović zahvalio se Ministarstvu na podršci u realizaciji ideja i projekta koji će pomoći mladima u profesionalnoj budućnosti.

– Ova sredstva ćemo koristiti za podršku našim mladim sugrađanima, koji će kroz edukacije sticati nova znanja i veštine. Smatramo da će to umnogome doprineti pronalasku pravog posla za njih, a biće izuzetno korisno i za pokretanje sopstvenih biznisa, ali i u drugim segmentima života – rekao je predsednik opštine.

Ministar Vanja Udovičić, prilikom potpisivanja ugovora, naglasio je da su u prethodnom periodu Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta svojim radom potvrdili jasnu opredeljenost države da se ulaže u ono što je najvrednije – u sport i mlade.

– Jedinice lokalnih samouprava su nam ključni partneri u ostvarivanju prioritetnih ciljeva, a to su kontinuiran rad na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u Srbiji, kao i ravnomeran razvoj sportske infrastrukture u svim delovima naše zemlje. Izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih sportskih objekata, kao i podrškom našim mladima u težnji da svakodnevno napreduju u državi koja im za to stvara uslove, zajedno gradimo lepšu sadašnjost i temelje za nove generacije koje će za najbolje primere imati ljude iz svog najbližeg okruženja – izjavio je ministar Udovičić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: