U Žablju se sprovodi program pružanja dodatne podrške u obrazovanju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

ŽABALj – Kako bi na što adekvatniji način odgovorili na izazove pandemije koronavirusa, u Žablju se sprovodi program pružanja dodatne podrške u obrazovanju deci iz osetljivih grupa. Iako je novonastala situacija otežala uslove za pohađanje nastave, deca su pokazala da sa lakoćom savladavaju prepreke i prilagođavaju se promenama.

Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi program pružanja dodatne podrške u obrazovanju deci iz osetljivih grupa tokom koronavirusa, uz pomoć tutora. Na taj način 50 đaka iz osnovne škole “Miloš Crnjanski” u Žablju pohađa dopunsku nastavu.

“Ono što je najvažnije je da su deca, veliki broj njih bili negde u prilici da se osipaju iz osnovnih škola, da je neredavno pohađaju. Sada su mnogo redovniji i njihovo samopouzdanje je mnogo veće kada znaju da u svakom momentu mogu dobiti adekvatnu podršku”, rekla je Snežana Lukač Ubiparip, pedagog u OŠ “Miloš Crnjanski” iz Žablja.

Još od davnina postoji izreka da je „za odgoj jednog deteta potrebno celo selo“, što simbolično govori koliko je roditeljstvo složeno, pa je tako svaki vid podrške dobrodošao.

Program traje do kraja godine, a u toku su pregovori kako bi se podrška produžila i pružilo kompletno praćenje napretka dece u obrazovanju.

Tagovi:

Pročitajte još: