U vrtiće PU Radosno detinjstvo primljeno 1.117 mališana, evo gde je najduža lista

NOVI SAD – Za upis u vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” ove godine pristiglo je 4.709 prijava, raspisana su 1.592 slobodna mesta, a primljeno 1.117 dece, što je u odnosu na prethodnu godinu za stotinu više.

Bez svog mesta u zabavištima ostala su 3.592 mališana, pri čemu su liste čekanja najduže za obdanište na gradskom naselju Detelinara, kao i u prigradskom naselju Veternik.

U ovoj ustanovi, da bi umanjili listu čekanja, tražili su od Grada Novog Sada proširenje kapaciteta za 20 odsto, te čekaju odgovor. Kada im zahtev za povećanje bude odobren, na raspolaganju će biti nova mesta za mališane. U tome će im pomoći i otvaranje vrtića „Radosnica” u Ulici Desanke Maksimović na Adicama, koji je uvršten u ovogodišnji konkurs i trebalo bi da počne da radi krajem septembra ili početkom oktobra tekuće godine. Od februara 2024. godine biće otvoreno i obdanište u Ulici Miše Dimitrijevića, što će listu čekanja dodatno rasteretiti.

U „PU Radosno detinjstvo” navode da je ove godine pristiglo mnogo žalbi roditelja. Međutim, kako objašnjavaju, većina njih konkurisala je za mesta koja nisu bila raspisana konkursom. Svaki roditelj mogao je da konkuriše samo za tri vrtića, ali i da se prethodno uveri da je određeno mesto raspisano.

– S obzirom na to da su prijave predate preko E-uprave, na nalogu roditelja pod opcijom „moje aktivnosti” umesto imena i prezimena mališana nalazi se broj prijave, čime su zaštićeni lični podaci korisnika – napomenuli su u ovoj ustanovi. – Radi lakšeg snalaženja na sajtu, roditeljima je preporučeno da pogledaju samo spisak vrtića koje su naveli prilikom popunjavanja elektronske prijave.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: