U Vršcu održano takmičenje beba u puzanju – Puzijada

VRŠAC – Udruženje „Minimi“, uz podršku Grada Vršca, minulog vikenda, organizovalo je takmičenje beba u puzanju – Puzijada, sa ciljem podržavanja pravilnog rasta i razvoja dece, od prvog dana života.

U ime Grada Vršca, prisustvovala je Maja Ristić Lažetić, član Gradskog veća za socijalna pitanja, koja se tom prilikom i obratila prisutnima.

“Grad Vršac je podržao manifestaciju, kao bitan deo lanca u razvoju deteta. Osnova ove manifestacije jeste podrška roditeljima i povećanje nivoa svesti o važnosti puzanja, kao deo pravilnog razvoja deteta. U okviru manifestacije, održano je i predavanje na temu „Od bebe do deteta“, koja je roditelje uputila u iste razvojne faze deteta i pružila im potrebne informacije o istim”, izjavila je Ristić Lažetić.

Predavanje je održala Marina Valeria Zarić, klinički psiholog, a nakon takmičenja je svaki učesnik dobio nagrade, medalju i diplomu.

Udruženje „Minimi“, osnovano je 2019. godine. Predsednik i osnivač je Tatjana Prentović, terapeut koji se već 20 godina bavi dečijom habilitacijom i rehabilitacijom. Kroz rad Udruženja stavlja se akcenat na značaj ranog senzomotornog razvoja, kao i na prevenciju nastanka posturalnih disfunkcija.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.