U Vršcu održana centralna, spektakularna proslava Dana pozorišta

VRŠAC – Sinoć je u Narodnom pozorištu “Sterija” u Vršcu održana centralna i spektakularna proslava Dana pozorišta, 78. po redu kako je pozorište u Vršcu postalo profesionalno.

Uz brojne zvanice iz javnog života, predstavu “Don Žuan” po Molijerovom tekstu, u režiji gosta iz Makedonije, Andreja Cvetanovskog, publika je pozdravila dugim i iskrenim aplauzom, prepoznavši i kvalitet predstave i ansambl pozorišta koji je pokazao na scenu svoje umetničke kapacitete.

Pre predstave se publici obratio član Gradskog veća za kulturu Trajan Kačina, koji se zahvalio kako Gradu Vršcu na čuvanju kulturne baštine u našem gradu, tako i Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na podršci na konkursu na kome je ovo pozorište dobilo novu tehničku opremu za svetlo, zvuk i video u vrednosti od preko 32.000.000 dinara.

Posle toga, publika je videla dokumentarni film, u režiji Aleksandra Avrameskua “I bi svetlost”, u kojem je prikazana ugradnja i mogućnosti nove opreme, a nakon premijere, publici se obratila direktorka pozorišta, Snežana Udicki i uručila godišnje nagrade istaknutim radnicima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: