U Uzdinu uspešno realizovan projekat „Biram francuski“

UZDIN – U osnovnoj školi „Sveti Georgije“ u Uzdinu realizovan je projekat “Biram francuski”.

Učenici uzdinske Osnovne škole „Sveti Georgije“ bili su u prilici da učestvuju u radionicama koje su podrazumevale aktuelne dinamične metode pune igara i utemeljene na komunikaciji, a sve sa ciljem da im se probudi želja za učenjem francuskog jezika. Projekat “Biram francuski” omogućava školama da ugoste francuske lektore, sa ciljem da izađu u susret đacima. Ovaj projekat predstavlja inicijativu Francuskog instituta u Srbiji sa ciljem da se podrže profesori francuskog jezika, kulture i frankofonije.

Projekat “Biram francuski” je u osnovnoj školi u Uzdinu realizovan po prvi put a u radionicima su učestvovali učenici četvrtog razreda. Prema rečima profesorke francuskog jezika, Sanje Sekošan, učenici iz Uzdina od petog razreda uče francuski jezik, tako da je dobro da prwe toga čuju izvornog govornika francuskog jezika.

Radionice imaju i za cilj da ohrabre učenike koji imaju nizak nivo znanja da istaknu ono što već znaju na francuskom jeziku. S obzirom da je projekat naišao na dobar prijem kod učenika u planu je da bude nastavljen.

U Vojvodini je program Biram Francuski podržala Pokrajinska vlada.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.