logo transparend vojvodina uzivo

U Uzdinu proslavili Dan škole

UZDIN – Osnovna škola “Sveti Georgije” u Uzdinu je u sredu 24. marta šarolikim programom obeležila dan ove obrazovne ustanove.

U Domu kulture “Dojna” u Uzdinu su učenici Osnovne škole “Sveti Georgije” priredili bogat i raznovrstan program povodom Dana škole, koji ova obrazovna ustanova proslavlja 23. aprila, kada Rumunska pravoslavna crkva slavi Svetog Đorđa po kome škola nosi ime. U svečanoj priredbi su pored učenika iz Uzdina nastupili i gosti, đaci iz dve beogradske osnovne škole: „Milan Đ. Milićević“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, sa kojima uzdinska škola uspešno sarađuje.

Programu je prisustvovala brojna publika koja je svaki nastup nagradila aplauzom. U Osnovnoj školi „Sveti Georgije“ nastava se odvija na dva jezika – rumunskom i srpskom. Škola broji oko 200 učenika. Učenici su uspešni na mnogim takmičenjima, naročito su zapaženi na Republičkim smotrama recitatora, Republičkim takmičenjima iz rumunskog jezika, istorije, biologije, srpskog kao nematernjeg jezika, Republičkim smotrama horova i orkestara i na sportskim Olimpijadama u stonom tenisu. U cilju očuvanja i negovanja tradicionalnog rumunskog folklora, običaja i pesama, učenici ove škole redovno učestvuju na muzičkim i folklornim festivalima.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.