U toku upis novih članova u Muzičku školu

PEĆINCI – Muzička škola “Teodor Toša Andrejević” iz Rume, sa odeljenjem u Kulturnom centru u Pećincima, održala je promociju svojih instrumentalnih odseka u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja” u Pećincima i u Sibaču za odeljenja prvih i drugih razreda.

Predstavljeni su dostupni instrumenti – tambura, gitara, harmonika i klavir.

Učenicima su instrumenti prezentovani posredstvom promotivnih mini koncerata, rekao nam je nastavnik tambure Dejan Ćirković, pri čemu su deca svirala za decu.

“Smatramo da deca najbolje reaguju na decu, te smo ostavili našim najboljim i nagrađivanim učenicima da izvedu svoje kompozicije pred dečjom publikom, koja je vrlo pozitivno reagovala na ovu formu rada” – rekao je Ćirković.

Povod za održavanje ovih mini promotivnih koncerata jeste predstojeći upis novih učenika u Osnovnu muzičku školu “Teodor Toša Andrejević“. Prijemni za nove đake se održavaju do kraja maja u prostorijama škole (zgrada Kulturnog centra Pećinci, Slobodana Bajića 1, Pećinci).

Prijemni je namenjen učenicima prvih i drugih razreda osnovnih škola, s tim da se prvaci upisuju u pripremni razred muzičke škole, dok drugaci polaze u prvi razred muzičke škole i započinju svoj rad na odabranom instrumentu. Svi zainteresovani za polaganje prijemnog ispita prethodno je potrebno da se jave matičnoj školi u Rumi na broj telefona 022/474042 ili mogu da dođu lično na adresu JNA 140, Ruma.

Podsećamo da se nastava u muzičkoj školi odvija dva puta nedeljno, pri čemu se nastavno osoblje prilagođava đacima koji putuju. Muzička škola, kako se pokazalo tokom dve godine rada na prostoru opštine Pećinci, organizuje veliki broj koncerata, čime bogati lokalnu kulturnu aktivnost, razvija talente i kreativnost kod dece, motoriku i scenske nastupe. Putem brojnih radionica i projekata u koje je muzička škola uključena ili ih samostalno organizuje, učenicima su predočeni brojni interesantni sadržaji i mogućnosti. Pored toga, najvredniji i najtalentovaniji učenici ovenčani su sa brojnim nagradama sa republičkih i internacionalnih takmičenja.

Dodatne informacije o samom prijemnom ispitu mogu se dobiti u prostorijama škole u Pećincima, svakog utorka i petka, ili pozivom broja telefona: 022/474042.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: