U toku tri kapitalne investicije u školi u Banatskom Novom Selu

BANATSKO NOVO SELO – U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu u toku je realizacija tri kapitalne investicije koje finansira Grad Pančevo.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje u pratnji Marinela Blaža, direktora škole obišla je radove.

Ove godine, Grad Pančevo je izdvojio finansijska sredstva za tri kapitalne investicije od velikog značaja, koje se sprovode u okviru Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu.

„Jedna od investicija od kapitalne važnosti je kompletna rekonstrukcija kotlarnice, koja snabdeva sa grejanjem Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu i predškolsku ustanovu, koja funkcioniše u okviru pomenute škole. Građevinski i mašinski radovi, koji se trenutno sprovode u kotlarnici, teku po planu. Kotlarnica će dobiti novi sistem instalacija grejanja, kao i novi kotao, koji će uštedeti na grejanju naše škole i predškolske ustanove“, kaže Tatjana Božić.

Druga kapitalna investicija u okviru Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu je sanacija poda u holu škole. Površina koja će biti sanirana se prostire na 350m2.

„Deo pločica u okviru hola škole je bio ispucan, dovodeći u opasnost bezbednost dece i radnika škole. U toku su radovi na sanaciji poda, koji će biti završeni u roku. Prva faza radova obuhvatila je skidanje starih pločica i čišćenje do tvrdog dela. U drugoj fazi radova je razbijena ploča koja je napukla i postavljena je nova armirana ploča. U trećoj fazi radova sledi postavljanje novih pločica i dovođenje hola u funkcionalno stanje“, objasnio je direktor škole Marinel Blaž.

 

 

Treća kapitalna investicija je sanacija gromobrana na objektu škole, kotlarnice i predškolske ustanove. Predviđeni radovi su: provera i zanema starih instalacija, sanacija svih sklopova gromobrana, provera i postavljanje gromobrana u ispravnoj funkciji.

„U ime radnika škole, građana Banatskog Novog Sela i u svoje ime želim da zahvalim Gradu Pančevu na izdvojenim finansijskim sredstvima za realizaciju ovih investicija, kao i gradonačelniku Pančeva, Aleksandru Stevanović i članici gradskog veća Grada Pančeva zaduženu za obrazovanje, Tatjani Božić, na zalaganju za njihovo ostvarenje. Ove tri investicije su bile veoma potrebne našoj školskoj ustanovi, imajući u vidu da dugi niz godina nije bila sprovedena nijedna investicija od takvog značaja“, zaključio je direktor Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu, Marinel Blaž.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: