U toku testiranje sportista sa teritorije Grada Sombora (FOTO)

testiranje-sport-sombor
SOMBOR – U Velikoj sali Gradske hale „Mostonga“, u toku je testiranje sportista sa teritorije Grada. Tokom prva dva dana, testirano je ukupno 224 sportiste iz deset klubova.

Prema rečima članice Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonije Nađ Kosanović, cilj ovog testiranja jeste da treneri vide u kojoj se formi nalaze njihovi sportisti, kako bi im još bolje prilagodili treninge.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Ovde u Gradskoj hali „Mostonga“ od ponedeljka se vrši testiranje mladih, perspektivnih sportista. Testiranje obuhvata procenu opšte fizičke pripreme sportista, kroz standardizovanih baterija testova i specifičnih mernih instrumenata. Smatramo da ovakvi i slični pregledi su od velikog značaja, jer može da pruži mogućnost sportistima, trenerima, da vide u kojoj formi se nalaze njihovi sportisti i na taj način da treneri prilagode i formiraju svoje sportske treninge tako da sportisti postignu još bolje rezultate”, istakla je Nađ Kosanović.

Na Javni poziv Sportskog saveza prijavilo se više od 450 sportista starijih od 12 godina, a više o samom testiranju rekao nam je Zoran Bojić, predsednik SSGS.

„To je trenutna provera forme, da vidimo u kojoj se trenutno formi nalaze naši sportisti što se tiče i fizičke aktivnosti, ali i samog zdravlja. Prva faza je trenutna forma sama i zdravlje, a druga faza je edukativnog dela, kojim se smatra da bi sa svim tim podacima trebali da raspolažu treneri i sami klubovi, da bi što boljoj formi naši sportisti dočekali predstojeći deo sezone”, zaključio je Bojić.

Testiranje sportista traje do sutra, 26. januara, a sprovodi se u organizaciji Sportskog saveza Grada Sombora i lokalne samouprave.

hala mostonga
Foto: 025.rs
testiranje - sportisti - sombor
Foto: 025.rs
testiranje - sportisti - sombor
Foto: 025.rs
testiranje - sportisti - sombor
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: