logo transparend vojvodina uzivo

U toku su završni radovi na izgradnji Palate pravde u Novom Sadu

NOVI SAD – Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i ministarka pravde Maja Popović obišli su radove na izgradnji zgrade pravosudnih oragana.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Darko Tadić, v.f. predsednika Višeg suda u Novom Sadu Tijana Jakovljević, v.f. predsednika Osnovnog suda u Novom Sadu Tamara Radović, viši glavni javni tužilac u Novom Sadu Branislav Lepotić i osnovni glavni javni tužilac u Novom Sadu Rade Kaćanski.

Ministrka Popović je izrazila zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova na objektu, za koji je sredstva, od preko 13 miliona evra, obezbedila Evropska unija. Za troškove projektantskog nadzora, finansiranje neophodnih priključaka objekta na infrastrukturne instalacije i budućeg opremanja prostorija najmodernijom opremom, što uključuje nabavku kancelarijskog nameštaja i potrebnih računara, iz budžeta Republike Srbije izdvojeno oko 950 hiljada evra.

Ministarka se zahvalila predstavnicima Grada Novog Sada na saradnji i pomoći u nastojanju da se novi objekat na adekvatan način uklopi u postojeći ambijent gradske celine, uz maksimalno očuvanje zelenih površina.

Foto: Grad Novi Sad

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac se zahvalio Evropskoj uniji i Ministarstvu pravde i izrazio zadovoljstvo što su radovi na izgradnji novosadske Palate pravde u završnoj fazi i što će uskoro zaposleni u novosadskom pravosuđu imati mnogo bolje uslove za rad. On je objasnio da se radi o modernom, energetski efikasnom objektu i da se prilikom projektovanja pored bezbednosti i dostupnosti, vodilo se računa i o očuvanju zelenih površina, te da će Novosađani u zaleđu zgrade dobiti novi park.

U novom objektu, čija bruto površine iznosi 10.500 m2, a koji čine dve podrumske etaže, suteren, prizemlje i šest spratova, u aprila 2024. godine biće smeštena krivična odeljenja Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu, kao i Osnovno i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.