U toku rekonstrukcija pruge Orlovat – Lukićevo (FOTO/VIDEO)

ZRENJANIN – Rekonstrukcija pruge Orlovat Stajalište – Lukićevo započela je prvih junskih dana, nakon što je krajem maja završena obnova pruge Titel – Orlovat. Radovi se izvode paralelno na deonici Orlovat Stajalište – Lukićevo i deonici Orlovat – Rasputnica – Lukićevo.

Ukupno će biti rekonstruisano 11 kilometara pruge. Od toga, biće urađeno 9 kilometara otvorene pruge, jedan kilometar železničke trijangle, kao i jedan kilometar staničnih koloseka. Takođe, biće zamenjeno i šest skretnica.

Foto: infrazs.rs

Na ovoj trasi predviđeno je da se zameni postojeći gornji sloj pruge što uključuje postavljanje novih šina, betonskih pragova, kao i novog sloja tucanika.

Foto: infrazs.rs

Do sredine jula je između Orlovata i Lukićeva demontiran stari i montiran novi kolosek na betonskim pragovima, u ukupnoj dužini od oko šest kilometara, a obavljen je i istovar šina.

Do prošlog meseca obavljeno je i mašinsko rešetanje zastorne prizme u dužini od četiri kilometra, postavljene su bankine, a u stanici Zrenjanin fabrika obavljena je demontaža starih šinskih polja.

Na deonici Orlovat- Rasputnica-Lukićevo radnici su obavili zamenu skretničke građe.

Foto: infrazs.rs

Rekonstrukcija deonice Orlovat Stajalište – Lukićevo, nakon završetka radova između Titela i Orlovata, predstavlja nastavak planirane obnove pruge do Kumana.

Nakon uređenja gornjeg stroja pruge na deonicama Orlovat Stajalište – Lukićevo i Orlovat – Rasputnica – Lukićevo predviđeno je da nosivost pruge bude povećana na maksimalne 22,5 tona po osovini, što će omogućiti znatno bolje i efikasnije odvijanje teretnog saobraćaja.

Foto: infrazs.rs

Investitor ovog projekta kojim se nastavlja obnova pruga na teritoriji Vojvodine je „Infrastruktura železnice Srbije“.

Foto: infrazs.rs

Izvođač radova je preduzeće „ZGOP“ iz Novog Sada, a rok za završetak radova je 180 dana.

Poslednji put radovi na ovoj pruzi obavljeni su pre šest decenija.

Brzina vozova pre rekonstrukcije iznosila je do 40 kilometara na sat.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.