logo transparend vojvodina uzivo

U toku radovi na zgradama Zrenjaninske gimnazije i srednjih škola “Nikola Tesla” i “Jovan Trajković”

ZRENJANIN – Uprkos visokim temperaturama radovi na zgradi Zrenjaninske gimnazije, ali i na zgradama srednjih škola „Nikola Tesla“ i „Jovan Trajković“ odvijaju se nesmetano.

U toku su radovi na bočnom krilu zgrade Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u okviru kojih će se uraditi sanacija gipsanih elemenata gornjeg ukrasnog venca i oštećenja ispod oluka i oko prozora, a završetkom ovih radova konačno će se ukloniti zaštitna žičana ograda i omogućiti nesmetan prolaz pešacima i na toj strani Subotićeve ulice, ka Malom mostu.

U sklopu rekonstrukcije celokupne fasade zgrade škole istovremeno se izvode i radovi na pročelju, odnosno glavnom ulazu, od strane jezera. S obzirom da se radi o jedinstvenom primeru graditeljske baštine, ne samo u Zrenjaninu već i na prostoru Vojvodine, obnova fasade je kompleksnog karaktera i zahteva učešće ne samo kvalifikovanih majstora, nego i umetnika.

Po rečima nadležnih iz zrenjaninskog  Zavoda za zaštitu spomenika kulture, renoviran deo fasade zasijaće posebnim sjajem, koji će mnoge iznenaditi i ukazati na pravu lepotu ove zgrade, sagrađene čak 1892. godine.

Paralelno sa ovim radovima, građevinske skele su postavljene i u Skerlićevoj ulici, gde je počela sanacija fasade koja pripada dvema srednjim školama, Zrenjaninskoj gimnaziji i Ekonomsko-trgovinskoj školi “Jovan Trajković”, ali i Pijarističkoj crkvi, na uglu ulica Skerlićeve i Gimnazijske.

U okviru radova, biće zamenjeni i prozori na prvom spratu, koji koristi škola “Jovan Trajković”. Ovi radovi, kada budu završeni, a očekuje se do početka naredne školske godine, omogućiće pešacima da se kreću i tom stranom ulice, što je do sada bilo zabranjeno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.