U toku radovi na izgradnji novog trga u Šajkašu, sledeće godine sveobuhvatna rekonstrukcija ambulante

ŠAJKAŠ – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Šajkašu u opštini Titel radove na izgradnji novog trga, koje finansira Pokrajinska vlada, i tom prilikom najavio da će sledeće godine biti sveobuhvatno rekonstruisana ambulanta Doma zdravlja u tom mestu.

U okviru ambulante u Šajkašu, pored opšte medicine, postoji i pedijatarija, stomatologija, ginekologija i laboratorijske usluge, a na godišnjem nivou obavi se između 18.000 i 20.000 pregleda.

„Šajkaš je jedno od centralnih mesta naše stare slave – Šajkaške oblasti – i zbog toga, ali i zbog velikih potencijala koje ovo mesto ima, sa mnogo više energije i finansijskih sredstava moramo da se odužimo za sve ono što je narod ovog kraja ulagao minulih vekova u našu državu”, izjavio je Mirović.

U narednih nekoliko nedelja, kako je najavio predsednik Mirović, nakon što su otklonjeni proceduralni problemi, počeće radovi i na rekonstrukciji vrtića u Šajkašu.

„Pre desetak dana završena je rekonstrukcija ulica u svim naseljenim mestima u titelskoj opštini, vredna 100 miliona dinara, a taj posao nastaviće se i naredne godine. Napravili smo jasan plan i i predano ćemo raditi kako bismo u svim segmentima uredili uslove života u Šajkašu na najbolji mogući način”, naveo je predsednik Pokrajinske vlade.

„Šajkaš, kao jedno od najprosperitetnijih sela u Vojvodini, sa 4.800 stanovnika, ima potrebu za novim multifunkcionalnim trgom, koji će pružiti mogućnost za održavanje brojnih događaja. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi Šajkaš će postati još bolje i sigurnije mesto za život”, izjavio je predsednik Opštine Titel Dragan Božić, istakavši da ovo naseljeno mesto ima priliv stanovnika što dovoljno govori o njegovim potencijalima.

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)


Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.