logo transparend vojvodina uzivo

U toku je taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

BEOGRAD – U izviđačkim jedinicama kopnene vojske u toku je realizacija letnjeg ciklusa osposobljavanja za izvršavanje zadataka na obaveštajnom obezbeđenju snaga u operacijama Vojske Srbije, saapštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, izviđači u ovoj fazi u skladu sa očekivanim zadacima jedinica, na poligonima i u vežbovnom prostoru realizuju taktičku obuku za izvođenje dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda.

Minisarstvo ističe da je fokus je na uvežbavanju taktičkih radnji prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, uz upotrebu višenamenskih borbenih i specijalnih vozila visoke prohodnosti.

U toku je i uvežbavanje rukovanja bespilotnim letelicama i višenamenskim uređajima za osmatranje, čijim su uvođenjem u upotrebu u velikoj meri unapređene sposobnosti za prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka.

U nastavku ovog ciklusa obučavanja, izviđače očekuje terenska obuka u različitim okruženjima, koja, osim taktičkih uvežbavanja za izvođenje borbenih dejstava, obuhvata i vatrenu obuku, obuku za savladavanje vodenih prepreka i osposobljavanje za preživljavanje i samostalnu ishranu u prirodi u uslovima otežanog snabdevanja jedinice.

Obuka izviđačkih jedinica realizuje se kontinuirano tokom cele godine, kako bi izviđači u svakom trenutku bili spremni za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom izvršavanja namenskih zadataka.

Tako se na najbolji način održava visok nivo psihofizičke pripremljenosti i borbene osposobljenosti za uspešno rešavanje najtežih zadataka, napominje Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.