U toku je akcija deratizacije na Keju

jkp-ciklonizacija-logo
NOVI SAD – Ekipe Ciklonizacije sprovode sistematsku deratizaciju leve i desne obale Dunava, u centru grada i duž Keja, sa obe strane reke. 

Akcija traje već mesec dana, a od danas je akcenat na Keju. Vlasnici pasa narednih 10 do 15 dana ne bi trebalo da puštaju ljubimce sa povoca u toj zoni.

“Danas počinjemo sa deratizacijom Keja u užem centru Novog Sada. Generalno, na teritoriji grada akciju sprovodimo dva puta godišnje, na jesen i sa proleća, kada su glodari najbliži ljudima i kada su efekti akcije najveći. Trenutno je na samom Keju monitoring pokazao povećanu brojnost i aktivnost pacova, te smo se zbog toga odlučili na ove mere. U pitanju je poslednji plato do same reke i ovo će sprečiti samu migraciju populacije pacova prema centru grada i Dunavskom parku, jer je najavljeno povećanje vodostaja Dunava. Koristimo rodenticide treće generacije i postavljamo ih u same rupe i kanale koje su pacovi napravili, kako bi zaštitili druge životinje. Tokom trajanja akcije naše ekipe će biti prisutne na terenu kako bi pokupili uginule glodare i ukonili mamce ukoliko se desi da se se oni iznesu na otvorenu sredinu. Veliki je problem što pacovi prenose niz bolesti na ljude, poput besnila, bruceloze, šapa i druge, tako da je držanje brojnosti štetnih glodara pod kontrolom pre svega u cilju očuvanja zdravlja”, kaže Aćimović.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: