logo transparend vojvodina uzivo

U subotu u Somboru RTS kros

rts kros-konferencija-sombor
SOMBOR – U zgradi Županije, održana je konferencija povodom predstojećeg, petog po redu RTS krosa.

Kros će se održati u subotu, 7. oktobra, u parku u ulici Ive Lole Ribara u Somboru. Konferenciji su prisustvovali članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović, Stevan Kovačević, osnivač RTS krosa i Imre Oto, sekretar Sportskog saveza Grada Sombora.

Članica Gradskog veća, Antonija Nađ Kosanović, rekla nam je nešto više o samim trkama, kao i prijavama za iste.

„Biće održano 29 trka. Biće održana i jedna trka za decu sa smetnjama u razvoju, a isto tako će biti održane dve trke u seniorskoj konkurenciji na 3.000 i na 5.000 metara, koje će služiti predsedniku Atletskog saveza Srbije za izbor u reprezentaciju kada je kros u pitanju. Originalne i potpisane prijave od strane direktora, treba da donesu svi učesnici na lice mesta, pre početka krosa RTS-a. Za decu koja se prijave iz seoskih nas iz seoskih škola, njima će biti organizovan prevoz“, rekla je Nađ Kosanović.

Prema rečima Stevana Kovačevića, osnivača RTS krosa, očekuje se više od 1500 učesnika na trkama, a kada je reč o seniorskim trkama, očekuje se i prisustvo učesnika iz Kenije. Takođe, Stevan je istakao i podršku Grada Sombora.

„Grad Sombor sa izvršnim direktorom ove priredbe, Antonijom Nađ, trostrukom viceprvakinjom Evrope u kajaku na mirnim vodama i gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem čine zaista maksimalne napore da kros serija RTS-a bude na najvišem mogućem nivou“, poručio je Kovačević.

Tehničku podršku pri realizaciji RTS krosa pružiće Sportski savez Grada Sombora i Školska uprava Sombor, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.