U Subotici se od sada školuju i komercijalisti

Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“-subotica
SUBOTICA – U narednoj školskoj godini Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ upisuje sedam odeljenja i 210 učenika, a pored standardnih obrazovnih profila uvodi i jedan sasvim novi – komercijalista.

Učenici koji završavaju osmi razred mogu da postanu deo prve generacije smera komercijalista u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“. Ovaj obrazovni profil nastao je kao odgovor na potrebe privrede i sve veću potražnju za komercijalistima, pojašnjava direktor Imre Zombori i dodaje da je reč o četvorogodišnjem smeru koji upisuju na srpskom nastavnom jeziku.

Pored komercijaliste, na srpskom jeziku upisuju se još dva četvorogodišnja profila,  ekonomski tehničar i turistički tehničar, kao i trogodišnji – kombinovano odeljenje kuvar-konobar. Ova tri odeljenja upisuju se i na mađarskom nastavnom jeziku.

„Đake koji odaberu ovu školu očekuju savremeni kabineti, primenjivo i intreresantno znanje, praktična obuka u školi i u preduzećima, te mogućnost odlaska u inostranstvo u okviru Erazmus projekta“ – dodaje Zombori.

Interesovanje za obrazovnim profilima koje nudi Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ uvek je veoma veliko, a traženi su kako četvrorogodišnji, tako i trogodišnji smerovi.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: