U studentskim domovima u Novom Sadu obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

U svih osam studentskih domova u Novom Sadu obležen je 15. septembar Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Zastave Srbije, u dogovoru sa udruženjima studenata istaknute su na svim studentskim domovima i upravnoj zgradi Studentskog centra „Novi Sad“.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović ističe da je Studentski centar rado prihvatio inicijativu studenata da se isticanjem zastave obeleži ovaj značajan dražvni praznik.

„Studentski centar „Novi Sad“ u saradnji sa studentima treću godinu zaredom obeležava Dan srpskog jednistva, slobode i nacionalne zastave, koji se proslavlja u čast 15.septembra, kada je srpska vojska predvođena vojvodom Stepom Stepanovićem 1918. godine izvršila proboj Solunskog fronta. Izuzetno smo obradovani idejom studenata da učestvuju u obeležavanju državnog praznika koji slavi zastavu, jedinstvo i slobodu. Zastava je jedan od najzanačjnijih simbola, koji simbolizuje nacionalno jedinstvo, povezanost, zajedništvo i ljubav prema slobodi “ – rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Foto: Gradske info

Martinović podseća da će danas biti okončan i Konkurs za brucoše, koji je trajao od 1. do 15. septembra i da 15. septembra počinje konkurs za studente ostalih godina, koji će trajati do 31. oktobra, kao i da će krajem septembra biti raspisan konkurs za studente  iz osetljivih društvenih grupa, za koje je opredeljeno 10 odsto smeštajnih kapaciteta. U 10 domova Studnetskog centra ima 3.004 mesta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.