logo transparend vojvodina uzivo

U Stajićevu obeležen Dan sećanja na žrtve NATO agresije

ZRENJANIN – Polaganjem venaca na spomen-česmu i otkrivanjem table sa nazivom “Ulica Slaviše Kepića” u Stajićevu, nadomak Zrenjanina, obeležen je Dan sećanja na žrtve NATO agresije.

Pripadnik tadašnje Vojske Jugoslavije, dvadesetogodišnji Slaviša Kepić inače meštanin Stajićeva, tragično je stradao 3. maja 1999. godine u regionu Savine vode, zapadnom delu Kosova i Metohije, u toku NATO agresije i bombardovanja južne srpske pokrajine.

Na inicijativu Slavišinih roditelja, Mesne zajednice “Stajićevo” i boračkih udruženja, Skupština grada Zrenjanina donela je odluku o preimenovanju Sremske ulice u Ulicu Slaviše Kepića.

U znak sećanja na herojstvo u okviru spomen-parka koji se nalazi na ulazu u selo, iz pravca Beograda, upriličeno je polaganje venaca na spomen-česmu posvećenu Slaviši.

Počast su odali predstavnici Mesne zajednice Stajićevo, Grada Zrenjanina, Garnizona Vojske Srbije – Banatske brigade u Zrenjaninu, članovi porodice Kepić i Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca grada Zrenjanina.

Obraćajući se prisutnima, Miloš Dukić, sekretar Udruženja jedinica za specijalne operacije u Savezu udruženja boraca Srbije, poručio je “da mi danas nismo sa našim Slavišom, ali on jeste, i ostaće sa nama”.

“Slaviše nema dvadeset četiri godine, a imao je dvadeset. Hvala državi Srbiji što je vratilo dostojanstvo ovakvih ljudi, hvala i lokalnoj samoupravi i mesnoj zajednici, koje su to prepoznale i pomogle da se na ovakav način očuvaju sećanje i uspomene na Slavišu. Ne smemo otići sa ovog mesta, a dozvoliti da zaborav preplavi sećanja”, istakao je Dukić.

Nakon toga tablu sa nazivom “Ulica Slaviše Kepića” su otkrili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i predsednik Saveta MZ Stajićevo Bojan Janjić, u prisustvu roditelja i brata Slaviše Kepića, predstavnika garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Srednjobanatskog okruga, lokalne samouprave, organizacija i udruženja i meštana Stajićeva, među kojima su bili i članovi OFK “Stajićevo”, u dresovima s brojem “9”, koji je, kao fudbaler, nosio i Slaviša Kepić.

Prisutnima se takođe obratio i predsednik Saveta MZ Stajićevo Bojan Janjić, koji je podsetio da su inicijativu o promeni naziva pokrenuli roditelji, Savet mesne zajednice, udruženja boraca i zahvalio se svima koji su danas prisustvovali ceremoniji.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.