U Sremskoj Mitrovici obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

SREMSKA MITROVICA – Svetski dan osoba sa autizmom je obeležen i u Sremskoj Mitrovici, humanitarnim bazarom na Trgu Ćire Milekića u organizaciji udruženja „Autizam govori srcem“ i „Moj svet“ uz podršku Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Grada Sremska Mitrovica.
Foto: Grad Sremska Mitrovica
Bazar su posetili gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima i načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu Dražen Riđošić, koji je ovim povodom rekao da je osobama sa autizmom potrebna stalna podrška roditelja, porodice i čitavog okruženja, a upravo zato Grad Sremska Mitrovica pruža usluge za koje se izdvajaju sredstva iz budžeta kao što su lični pratilac, kojih na teritoriji grada ima preko 50, usluga dnevnog boravka, pomoć u kući, kao i usluge pri ŠOSO „Radivoj Popović“ i da će ova vrsta pomoći za Grad uvek biti prioritet.
Foto: Grad Sremska Mitrovica
Mirjana Malbašić, predsednica Udruženja „Autizam govori srcem“ apelovala je na sugrađane da svakog dana u godini pružaju podršku porodicama osoba sa autizmom, jer im to daje vetar u leđa i snagu u njihovoj svakodnevnoj borbi.
Svetski dan osoba sa autizmom se prema odluci Ujedinjenih nacija obeležava počev od 2008. godine, a cilj je promovisanje prava i potreba osoba sa autizmom i podizanje nivoa svesti lokalne zajednice o važnosti integracije osoba sa autizmom u sve sfere društvenog života.
Foto: Grad Sremska Mitrovica

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.