logo transparend vojvodina uzivo

U Sečnju otvorena izložba „Moj Vladika“

SEČANJ – Zanimljiva izložba fotografija, pod nazivom „Moj Vladika“, čiji je autor Spaso Mladenovski iz Jaša Tomića, otvorena je u parohijskom domu hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Sečnju, posle služenja Svete liturguje povodom Mitrovdana.

Po rečima Mladenovskog, fotografije koje su se našle na izložbi, nastajale su spontano, zadnjih nekoliko godina, prilikom poseta vladike Nikanora crkvama u ovoj opštini, u cilju služenja liturgija.

„Zahvaljujem se ocu Ivanu što je prihvatio da izložba bude u parohijskom domu a posebno sam zahvalan Miljani Milošević direktorki Turističke organizacije opštine Sečanj koja podržava moj rad i nesebično pomogla u realizaciji samo izložbe“, rekao je Spaso Mladenovski.

Može se slobodno reći da je izložba i jedna vrsta retrospektive, koja se uz blagoslov protonamesnika Ivana Mučalova, našla u parohijskom domu hrama, a upravo ju je on i otvorio, pre svečanog ručka ,ispred velikog broja vernika, meštana i prijatelja.

Obzirom da je Mitrovdan ujedno i slava hrama, nije se mogao naći bolji momenat otvaranja izložbe na ovu temu.

Mladenovski je poznati fotograf, koji svojim aparatom konstantno beleži sve bitne događaje širom ove opštine, a koliko je bitno da sve to ostane arhivirano, neosporno će vreme pokazati.

I sveštenstvo i meštani i lokalna samouprava izrazili su želju da mu naprave još mnogo ovakvih izložbi.

Pročitajte još: 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.