U Rumi je obeležen Svetski dan porodice kroz manifestaciju „Zavrti točak“

RUMA – Uz mnoštvo osmeha, pesme i igre, razdragani najmlađi Rumljani su sa svojim roditeljima po sedmi put u centru grada obeležili Svetski dan porodice, sjajnom i zabavnom manifestacijom „Zavrti točak“.

Rumski mališani defilovali su Glavnom ulicom na trotinetima, rolerima, biciklima, u kolicima i guralicama zajedno sa svojim roditeljima, bakama, dekama, kako bi se na najbolji način obeležili i Dan porodice i Dan zdravlja.

Organizatori i nosioci ove manifestacije su UPVO „Poletarac“, Udruženje „Sport za sve-MOST“, Turistička organizacija opštine Ruma, Sportski savez opštine Ruma, a uz rumske mališane iz vrtića i predškolce danas su „zavrteli točak“ i učenici nižih razreda osnovnih škola.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je presecanjem vrpce na simboličan način obeležila početak manifestacije, ali je uzela i učešće vozeći bicikl zajedno sa najmlađim stanovnicima opštine.

Nakon zvaničnog dela i vožnje za sve učesnike bila je organizovana i žurka na Gradskom trgu. Animatori su zabavljali decu, lekari iz Doma zdravlja su deci govorili o zdravoj ishrani i značaju bavljenja sportom, a deljene su i jabuke kao dobro poznati simbol zdravlja.

Dobrom muzikom program manifestacije su upotpunili članovi rumskog rok benda „Fredi Kruger“, a posebnu notu dale su učenice rumske Gimnazije i hor iz objekta vrtića u Veljkovoj školi.

„Zavrti točak“ je kao i uvek imao revijalni karakter, a redovni učesnici manifestacije su i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju pri Ustanovi za pružanje usluga socijalne zaštite „Solidarnost“.

Energija i radost koju sam videla kod prisutnih mališana su naš izvor inspiracije za dalji rad, da svakim danom budemo sve bolji! Naš cilj je da deci pružimo bezbrižno i predivno odrastanje, te da uvek budu srećni i veseli kao danas, rekla je predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić

Održavanje programa pomogli su i javna preduzeća, Dom zdravlja „Ruma“, policija i Crveni krst Ruma.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.