logo transparend vojvodina uzivo

U rudniku Čukaru Peki posebne mere zaštite tokom rada zbog visokih temperatura

BOR – U rudniku Čukaru Peki kod Bora uvedene su posebne mere zaštite radnika pri obavljanu posla na visokim temperaturama, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Majning.

„Preporučuje se obavljanje težih poslova u ranim jutarnjim i večernjim satima, kako bi se izbeglo izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, a kompanija je obezbedila hladne napitke, voće i letnju zaštitnu opremu, kako bi se radnicima omogućio bezbedan i produktivan rad tokom letnjih meseci, rekao je zamenik supervizora u sektoru za ekologiju i zaštitu životne sredine Darko Nestorović.

Iako rudari u najmlađem rudniku u Srbiji rade pod zemljom i nisu direktno izloženi suncu, Srbija Ziđin Majning napominje da poštuje organizacione i tehničke mere.

„U rudniku je i tokom leta, kao i tokom ostalih godišnjih doba važna ventilacija, a možemo reći da je provetrenost rudarskih komora i hodnika dobra, dok kada je reč o merama, primenjujemo češće pauze, a kolegama dostavljamo vodu i druge hladne napitke, kao i voće“, kaže inženjer za bezbednost u ovom rudniku Nenad Pandurović.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.