U PU ”Radosno detinjstvo” u toku upis dece za starije i za jaslene grupe

NOVI SAD – Septembar koji je pred vratima, važan je kako za osnovce i srednjoškolce, tako i za one najmlađe koji će imati priliku da upoznaju nove drugare. U Novom Sadu u predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” u toku je upis dece za starije i za jaslene grupe.

Prvog septembra nastavlja se prijem dokumentacije za upis dece, čiji roditelji nisu predali prijave tokom konkursa u aprilu i maju. Dokumentacija za upis može se pronaći na sajtu e-uprave.

Iz “Radosnog detinjstva” kažu da im je odobreno proširenje kapaciteta za 20 odsto i da su na taj način uspeli da smanje listu čekanja.
„Dosta roditelja je došlo, potvrđuju, obraduju se što im je dete primljeno…. Ali ima i roditelja koji upišu decu u privatne i onda dolazi sledeći na listi čekanja 1.58 to je jedan ciklus koji traje. Osim upisa, za decu, posebno za jaslene grupe važan je period adaptacije, odnosno postepeno prilagođavanje novoj sredini.

Iz “Radosnog detinjastva” poručuju da je poželjno da deca u novu sredinu uđu sa roditeljima“, rekla je Ružica Sforcan iz PU „Radosno detinjstvo“.

Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” od 2003. Godine primenjuje teoriju afektivne vezanosti, koja podrazumeva postepeno navikavanje na prostor, osoblje i vršnjake.
Praksa pokazuje da je detetu u proseku potrebno mesec dana da se u potpunost privikne na vrtić i da se oseća prihvaćeno i sigurno.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: