U programu moja prva plata učestvuje deset poslodavaca iz opštine Vrbas

VRBAS – Prijave deset poslodavaca iz opštine Vrbas odobrene su za učešće u programu “Moja prva plata” za 2023. godinu.

Reč je o poslodavcima iz privatnog sektora i iz javnog sektora Osnovni sud Vrbas i Opštinska uprava opštine Vrbas koji su oglasili po jednu ili dve pozicije tako da je ukupno jedanaest mladih nezaposlenih dobilo mogućnost da u tim kompanijama stiču svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine na pozicijama administrativni radnik, komercijalista, saradnik u prodaji, farmaceutski tehničar, dispečer, sudijski pripravnik i pedagog za poslove obrazovanja.

Program “Moja prva plata” traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 28.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje je na sajtu “Moja prva plata” objavila listu odobrenih poslodavaca.

Potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe, poslodavca i kandidata je obavljeno u periodu od 3. do 19. januara, kada je počela i realizacija programa kod poslodavaca.

Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbeđen namenski tekući račun kod banke “Poštanska štedionica”, bez troškova održavanja računa, na koje će se isključivo vršiti uplata novčane naknade.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.