U Privrednoj komori Vojvodine obeležen Svetski dan kuvara

NOVI SAD – Kulinarstvo i gastronomija postaju prepoznatljiva turistička ponuda Vojvodine i Srbije. Kuvanje nije samo zanat već umetnost sa kojom se gosti iz inostranstva susreću, rečeno je u Privrednoj komori Vojvodine prilikom obeležavanja Svetskog dana kuvara.

Oktobar je značajan za gastronomiju, to je mesec pravilne ishrane a 16. oktobra se obeležava i Svetski dan hrane. To je pravo vreme da kuvari razmenjuju iskustva i znanja sa svojim kolegama iz zemlje i inostranstva, kako bi hrana bila kvalitetnija, rekao je Goran Radivojević iz Kulinarske federacije Srbije.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naglasio je značaj hrane u kriznim vremenima.

Današnji dan je prilika da se pokaže koliko su Vojvodina i Srbija postigle u kulinarstvu i gastronomiji i na koji način će se prema tim oblastima ophoditi, rečeno je u Privrednoj komori Vojvodine prilikom obležavanja Svetskog dana kuvara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.