NOVI SAD – Kulinarstvo i gastronomija postaju prepoznatljiva turistička ponuda Vojvodine i Srbije. Kuvanje nije samo zanat već umetnost sa kojom se gosti iz inostranstva susreću, rečeno je u Privrednoj komori Vojvodine prilikom obeležavanja Svetskog dana kuvara.
Oktobar je značajan za gastronomiju, to je mesec pravilne ishrane a 16. oktobra se obeležava i Svetski dan hrane. To je pravo vreme da kuvari razmenjuju iskustva i znanja sa svojim kolegama iz zemlje i inostranstva, kako bi hrana bila kvalitetnija, rekao je Goran Radivojević iz Kulinarske federacije Srbije.
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naglasio je značaj hrane u kriznim vremenima.
Današnji dan je prilika da se pokaže koliko su Vojvodina i Srbija postigle u kulinarstvu i gastronomiji i na koji način će se prema tim oblastima ophoditi, rečeno je u Privrednoj komori Vojvodine prilikom obležavanja Svetskog dana kuvara.
Pročitajte još:
Stručni skup iz oblasti bezbednosti saobraćaja u utorak u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu
NOVI SAD – Predstavnici Udruženja policajaca i građana „Bezbedna zajednica“, sa sedištem u Novom Sadu, organizuju stručni skup iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Stručni skup pod nazivom „Vozi bezbedno, poštuj pravila“ održaće se 31. 10. 2023. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, ul. dr Zorana Đinđića 1, od 13.00 do 15.00 časova. Svrha stručnog skupa je razgovor, razmena iskustava i unapređivanje stanja bezbednosti u saobraćaju, a na istom će biti prisutni stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, predstavnici vladinog i nevladinog sektora i zainteresovani građani. Ciljna grupa koja je obuhvaćena navedenim projektom jesu motociklisti, biciklisti i traktoristi. Projektne aktivnosti Udruženja se preduzimaju uz podršku Pokrajinskog sekretarijata energetike, građevinarstva i […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.