Novi Sad: 124 miliona dinara za preduzetnike u poslednje tri godine

NOVI SAD – Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac učestvovao je na panelu „Okvir za 2024. godinu” koji je deo programa ovogodišnjeg Biznis foruma. Tim povodom, on je rekao da Grad prepoznaje ulogu lokalnih privrednika u razvoju Novog Sada i da se kroz različite inicijative i programe aktivno radi na stvaranju povoljnog privrednog okruženja, podržavajući dobre projekte kako u privredi, tako i u poljoprivredi.

– U želji da pomognemo poslovanje mikro i malih preduzeća i preduzetnika, u poslednje tri godine izdvojili smo 124 miliona dinara za dodelu sredstava za nabavku mašina ili opreme. Za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva, u istom periodu, izdvojeno je 22 miliona što je pomoglo da 76 naših sugrađanki subvencijama razvije svoje ideje ili unapredi poslovanje. U poljoprivredi se fokusiramo na male proizvođače, pre svega tu mislim na organske proizvođače i proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom – izjavio je Igor Crnobarac.

O izazovima u narednoj godini kao i podršci privrednicima, tom prilikom govorili su i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković, potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Branko Ćurčić, predstavnik USAID projekta Mediji.Inovacije Vladimir Jovanović i direktor Mokrogorske poslovne škole Srđan Janićijević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.