U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca

STARA PAZOVA – Vojska Srbije sprovešće vežbu gađanja iz pešadijskog oružja u ponedeljak, 22.04. u periodu od 8.00 do 14.00 časova u zoni koja se nalazi između naselja Nova Pazova i naselja Novi Banovci i južno od puta koji spaja naselje Stara Pazova i selo Stari Banovci.

Iz Vojske Srbije mole da se do 07.30 časova navedenog dana evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do 14.30 časova. Za lica i stoku koja se u navedenom vremenu nađu u opasnom području neće se davati odšteta.

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Upozorava se stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili Komandu 204. vazduhoplovne brigade na Aerodromu u Batajnici. Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova.

Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu zbog pogodaka dostaviće odmah svoju prijavu Vojnoj pošti 9858 Batajnica, a najkasnije do 20.09.2024. godine. U prijavi treba navesti ime i prezime oštećenog, odnosno naziv pravnog lica, datum i vreme kada je šteta pričinjena, mesto i prirodu štete, kao i sumu koja se traži kao nadoknada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.