logo transparend vojvodina uzivo

U ponedeljak sakupljanje otpada od poljoprivrednih hemikalija

KOVAČICA – U opštini Kovačica će u ponedeljak 17. juna biti sprovedena akcija sakupljanja ambalažnog poljoprivrednog otpada.

U Padini, Kovačici i Debeljači će u ponedeljak 17. juna biti sprovedena akcija sakupljanja i odvoženja ambalaže od poljoprivrednih hemikalija. Akciju organizuje Udruženje za održivu poljoprivredu i zaštitu bilja u Srbiji SECPA uz pomoć firme PWW koja se bavi zbrinjavanjem i tretmanom otpada, kaže Vladimir Kuharik, ispred Ekološkog pokreta opštine Kovačica koji je i ove godine podržao akciju i pomogao pri organizaciji.

Sakupljanje će se vršiti u ponedeljak 17. juna, najpre u Padini, na mestu zvanom „Jahodarnja“ od 8 časova, zatim u Kovačici, ispred zgrade Mesne zajednice oko 9:30 časova i u Debeljači na vašarištu kod vage oko 11 časova.

Nova akcija sakupljanja i odvoženja ambalaže od poljoprivrednih hemikalija biće održana ukoliko se javi potreba, navodi Kuharik. Prošle godine je akcija bila organizovana dva puta. Ako se javi potreba, akcija će i ove godine biti organizovana još jednom.

Iz godine u godinu se poljoprivrednici sve više pridružuju ovoj akciji. Prošle godine je u dve akcije sakupljeno ukupno 9 tona ove vrste otpada.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.