U planu rekonstrukcija jednog od terena FC “Vujadin Boškov”

NOVI SAD – Sređivanje jednog od pet terena, u sklopu Fudbalskog centra “Vujadin Boškov”, moglo bi da bude završeno do kraja sledeće godine.

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za opremanje terena broj tri.

Procenjena vrednost javne nabavke je 37,5 miliona dinara bez PDV-a, a projektovanje, nabavka opreme i rekonstrukcija će trajati 280 dana, odnosno na toliko će biti zaključen ugovor s odabranim firmama.

Teren dimenzija 104 x 67 metara, čija je obnova planirana, već izvesno vreme je u lošem stanju, neosvetljen, što otežava treninge, pogotovo u uslovima kiše i slabe vidljivosti.

Prirodni travnati pokrivač ubrzano propada, zbog padavina, a to u kombinaciji sa slabom vidljivošću može prouzrokovati povrede sportista, te se treninzi u većem delu godine ne održavnju na terenu broj tri.

 

Foto: Pixabay/Skitterphoto

Projektom bi trebalo predvideti rekonstrukciju terena, što obuhvata nabavku i postavljanje veštačke trave, izradu drenažnog sistema ispod površine, s drenažnim bunarima, kao i izradu noseće konstrukcije za travnati pokrivač.

Predviđeno je da polje za igru bude dimenzija 60×98 metara, a veštačka trava biće postavljna na celom terenu 104×67 metara, uključujući prostor za korner i aut linije.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 27. decembra, a nakon toga će biti doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka.

Tagovi:

Pročitajte još: