U Pančevu počelo 21. Republičko takmičenje medicinskih škola

PANČEVO – Pančevo je ove godine domaćin 21. Republičkog takmičenja medicinskih škola u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja.

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, prisustvovala je, u Narodnoj Bašti u Pančevu, otvaranju 21. Republičkog takmičenja medicinskih škola u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, koje organizuje Medicinska škola „Stevica Jovanović“ iz Pančeva, u periodu od 6. do 7. maja.

 

Tatjana Božić

Republičko takmičenje iz prve pomoći i realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja realizuje se u dva dana.

Prvog dana pored svečanog otvaranja takmičenja u Narodnoj bašti, organizovano je takmičenje iz realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja, u školi, gde ekipe glume situacije u kojima se povređuju ljudi i zbrinjavanje istih.

 

 

Drugog dana je predviđeno takmičenje iz prve pomoći na Čardaku, Deliblatska peščara, gde ekipe na više punktova imaju zadatak da prepoznaju povrede i zbrinu „povređene“. Za ekipe su povrede nepoznate i treba da ih prepoznaju i adekvatno reaguju na njih.
Učestvuju škole iz Subotice, Kraljeva, Kragujevca, Niša, Beograda, Sremske Mitrovice, Užica, Smederevske Palanke i Valjeva.

Škola domaćin se ne takmiči, ali nastavnici i učenici učestvuju kao markiranti, tehnička podrška, sudije. Na takmičenju učestvuje 220 osoba.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: