logo transparend vojvodina uzivo

U Pančevu otvorena izložba putopisne fotografije Zorana Vujanovića

PANČEVO – Izložba putopisne fotografije “Sveta zemlja” Zorana Vujanovića iz Pančeva otvorena je 10. aprila u Gradskoj biblioteci u Pančevu.

Sve izložene fotografije sa izložbe „Sveta zemlja“ nastale su tokom pokloničkog putovanja u Jerusalim, Vitlejem, Nazaret… od 11. do 18. februara ove godine, a simbolično su izložene 33 fotografije.

Gradska biblioteka Pančevo će do 21. aprila biti domaćin zanimljive izložbe putopisne fotografije umetničkog fotografa Zorana Vujanovića, koji se pre nekoliko godina iz Kanade preselio u Pančevo. Ovo je njegova prva samostalna izložba u Pančevu.

Izložbu je otvorila Gordana Vlajić, zamenica predsednika Udruženja književnika Srbije, takođe iz Pančeva.

 

 

O pokloničkom putovanju i istoriji srpskog zadužbinarstva u Svetoj zemlji govorio je Jovan Petrović, student bogoslovije iz Valjeva.

Na ovoj izložbi, posetioci, pored uživanja u izloženim fotografijama, mogu i da pročitaju utiske pojedinih hodočasnika iz Pančeva: Dušice Ivanović, Jovana Vinčića, Gordane Vlajić…

 

 

Zoran Vujanović se, inače, fotografijom bavi još od gimnazijskih dana. Dok je živeo u Kanadi, sarađivao je kao fotograf u srpsko-kanadskom časopisu SAN, koji izlazi u Torontu i namenjen je našim ljudima koji žive u rasejanju. Po povratku u Srbiju, pre dve godine, školovao se i usavršavao u oblasti digitalne fotografije i kao član Kluba Fabrike fotografa iz Beograda izlagao na zajedničkim izložbama u Beogradu, Puli, Vršcu i Temišvaru. Grupne izložbe, sa još dvojicom srpskih fotografa iz Toronta, imao je u Kruševcu, Beogradu i Novom Sadu tokom 2022. godine.

Vujanović najčešće fotografiše prirodu, a posebno se bavi minimalizmom u fotografiji. Od žanrova neguje pejzažne, ulične, portretske, putopisne i umetničke fotografije, kao i fotografije mrtve prirode, biljnog i životinjskog sveta, od kojih će bezmalo sve biti zastupljene i na ovoj izložbi fotografija.

 

 

Ulaz je slobodan.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.