logo transparend vojvodina uzivo

U Pančevu organizovana društvena igra „Potraga za blagom“

PANČEVO – Dom Omladine Pančevo u okviru Kulturnog leta u Pančevu, organizovao je sinoć dečju društvenu igru „Potraga za blagom“ uživo u Gradskom parku.

Potraga za blagom je društvena igra za decu uzrasta od 8 do 12 godina u kojoj su učestvovala deca podeljena u tri tima.

Timovi, svaki sa svojim voditeljem, imali su zadatak da otkriju blago. Prateći kartu izabranog mesta rešavali su zadatke i zagonetke koje su dobijali u koverti i takmičili su se ko će prvi stići do blaga.

 

 

Tema ovogodišnje portage bila je “Tragom Andersena – Potraga za bajkom Pančeva”. Mala sirena, Palčica, Snežna kraljica, Ružno pače, Olovni vojnik, Devojčica sa šibicama, Carevo novo odelo, Princeza na zrnu graška… samo su neke od najpoznatijih bajki danskog pisca Hansa Kristijana Andersena.

 

 

Po našem obrazovnom programu Andersenove bajke su obavezna lektira, a zna se i da je pre 182 godine H.K. Andersen posetio Pančevo. Iz tog razloga ovogodišnja potraga bila je u stvari potraga za bajkom.

Deca su, rešavajući različite izazove naučila mnogo toga i o ovom piscu i o svom gradu, a zabava i uzbuđenje bili su sve vreme na vrhuncu.

 

 

Klinci su brojali golubove u ruci „Sejača”, spomenika u Masarikovoj ulici, tražili su „drago kamenje” raznih boja, pa su posle učili kako se koji zove (dijamant, ametist, safir, rubin, žad, smaragd…), pevali su poznatu pesmu iz crtaća „Under the sea”, crtali su senku jednog od članova ekipe, tražili kovertu s pitanjima u parku…

 

 

Kroz igru su decu vodili Beograđani koje je povezala „Školigrica”, program koji je trajao od 1981. do 2006. godine. Nakon toga, oni su 2009. osmislili „Potragu za blagom” zabavno-iskustvenu istraživačku društvenu igru, koju deca igraju krećući se kroz određeni prostor. Od tada je uspešno predstavljaju u brojnim gradovima Srbije, na dečjim rođendanima i raznim manifestacijama i gradskim programima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.