logo transparend vojvodina uzivo

U Pančevu održana tribina pod nazivom „Od arkada do virtualne realnosti“

PANČEVO – Zanimljiva tribina o video igrama bila je jedna od poslednjih aktivnosti koju je Grad Pančevo u saradnji sa Domom omladine Pančevo organizovao u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana mladih.

Cilj tribine bio je upoznati sve prisutne, bez obzira na uzrast, sa svetom video igara i gejming kulture. Predavači su bili profesori, antropolozi, gejmeri i predstavnici vodećih kuća za izradu video igrica.

Diskutovano je o tome kako tehnologija utiče na gejming ali i o tome kako su video igre nastale. Posebno interesantan aspekt koji je obuhvaćen tribinom bio je način na koji se kulturno nasleđe implementira u video igre.

Uvođenjem detalja iz prošlih vremena, igre pružaju igračima jedinstvenu priliku da se upuste u avanturu kroz vreme i prostor, istražujući različite svetove i stvarajući snažnu emocionalnu vezu sa kulturnim nasleđem.

Manifestacija “Dan mladih” završila se besplatnom vožnjom katamaranom.

Inače, Međunarodni dan mladih prvi put je obeležen 1999. godine, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.