U opštini Bačka Topola biće otvoreno 49 glasačkih mesta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Glasačka kutija

BAČKA TOPOLA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisao je za 16. januar republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Republička izborna komisija objavila je da je ukupan broj glasača u Srbiji na predstojećem referendumu o ustavnim promenama 6.510.233. Jedinstveni birački spisak je zaključen 31. decembra u ponoć, a naknadna ažuriranja biračkog spiska, na zahtev birača, sprovedena su u periodu od 1. do 12. januara.

Birački spisak opštine Bačka Topola 31. decembra zaključen je sa 28.136 lica sa pravom glasa. Proteklih dana građanima su dostavljena obaveštenje sa adresom glasačkog mesta. Na dan referenduma u opštini će od 7 do 20 časova biti otvoreno 49 glasačkih mesta. RIK je doneo i uputstvo o glasanju na referendumu u uslovima epidemije, a utvrđena su i pravila za glasanje van glasačkog mesta.

Lica sa pravom glasa u opštini, koja su sprečena da izađu na glasačko mesto, mogu se od 15. januara, kao i na dan referenduma do 11 časova, javiti na broj telefona lokalne uprave 715 – 899.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: