logo transparend vojvodina uzivo

U Opovu uručeno 70 besplatnih autosedišta za decu

OPOVO – Kao i prehodnih godina, Opština Opovo i ove godine nastavlja praksu besplatne dodele autosedišta za decu.

Pravo na dodelu autosedišta imali su roditelji deteta koji su ostvarili pravo na „paket za bebe“ u 2023. ili u 2024. godini, imaju prebivalište na teritoriji opštine i u vlasništvu putničko vozilo.

Nakon obrade pristiglih prijava, lokalna samouprava je dodelila 70 autosedišta za decu.

Prisutne roditelje pozdravio je predsednik opštine Miloš Markov koji je izrazio zadovoljstvo što je ove godine dodeljen veći broj sedišta u odnosu na prethodne što znači da se i više dece rađa. Markov je istakao da lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja programima bezbednosti u saobraćaju i brige o deci i porodici.

„Ovo je nama draga tradicija, Opština Opovo već niz godina unazad sprovodi ovakvu akciju gde imamo dva motiva. Jedan motiv je da olakšamo početak roditeljstva u finansijskom smislu, dakle da mi preuzmemo na sebe deo troška za mlade roditelje, a drugo je svakako i bezbednost u saobraćaju koja nam je bitna, tako da na taj način porodicama stvaramo uslove da budu i bezbedni u saobraćaju. Mi se kao lokalna samouprava uvek trudimo da u okviru naših skromnih budžetskih sredstava ipak imamo značajna izdvajanja kada je u pitanju socijalna politika, briga o ljudima, u svim segmentima društva, a porodica je ipak stub svakog društva pa i našeg“, izjavio je Markov.

Roditelji koji su ove godine konkurisali i dobili besplatna autosedišta za decu, izrazili su zadovoljstvo ovim programom koji im, pored neposredne koristi u bezbednosti dece u saobraćaju, svakako znači i u uštedi kućnog budžeta.

Kompletan projekat finansiran je sredstvima iz budžeta Opštine Opovo.

Nakon obrade pristiglih prijava, lokalna samouprava je dodelila 70 autosedišta za decu

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.