U novosadsku luku stigla oprema za nastavak brze pruge u Srbiji

pruga u luci
NOVI SAD – Specijalna oprema za izgradnju brze pruge za brzine od 200 kilometara na čas od Novog Sada do Subotice uspešno je istovarena u luci DP World u Novom Sadu, saopštila je danas novosadska luka.

Ukupna težina opreme koja je baržama prevezena u novodsadsku luku i koja će se koristiti za gradnju nove brze pruge iznosi više od 1.300 tona.

„Sa barži u luku pretovarli smo specijalne dizel lokomotive teške po 138 tona što predstavlja jedan od najtežih pojedinačnih tereta koji je ikada stigli u našu luku. Uspešna akcija prijema, istovara i skladištenja gotovo 70 različnith komada specijalne opreme još jedan je pokazatelj da je DP World Novi Sad osposboljen za najzahtevnije lučke operacije“, rekao je generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu.

Da bi ovaj posao uspešno završili radnici DP World Novi Sad koristili su spregu dve dizalice nosivosti 350 i 400 tona kako bi uspešno pretovarili specijalne lokomotive i ostalu opreme za nastavak izgradnje brze od Novog Sada granice sa Mađarskom.

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice za brzine do 200 km na sat deo je međunarodnog koridora koji povezuje Beograd i Budimpeštu.
Prva deonica ovog koridora od Beograda do Novog Sada puštena je pre godinu dana i danas se između ova grada vozom putuje oko 35 minuta.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.