U Novom Sadu uskoro trg po gradu Dortmundu

NOVI SAD – Članice i članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta na današnjoj sednici razmatrali su predloge za davanje naziva delova naseljenih mesta.

Između ostalih, na predlog Aleksandra Petrovića, pomoćnika gradonačelnika Grada Novog Sada, dat je predlog za davanje naziva trgu u Novom Sadu, na katastarskoj parceli broj 110/1 KO Novi Sad II po gradu Dortmundu.

U okviru razmatranja Predloga Aleksandra Petrovića, pomoćnika gradonačelnika, za davanje naziva trgu u Novom Sadu po gradu Dortmundu, rečeno je da je ovaj grad jedan od prvih gradova pobratima Novog Sada sa kojim je povelja o bratimljenju potpisana pre 40 godina, 1982. godine. Dortmund je grad u zapadnoj Nemačkoj, u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, ima oko 590.000 stanovnika, a od Novog Sada je udaljen oko 1500 km, a kao simbol prijateljstva bratskih gradova, u Dortmundu je 2017. godine, na 35-godišnjicu bratimljenja Dortmunda i našeg grada, otvoren Novosadski trg (Platz von Novi Sad), navodi se dalje u obrazloženju.

Novi Sad i Dortmund su saradnju ostvarili realizacijom konkretnih i kvalitetnih projekata, razmenom znanja i iskustava, a pečat ove saradnje je svakako kultura. Zbog svega navedenog, članice i članovi Komisije podržali su, većinom glasova, predlog da se travnata površina ispred Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ pored Trga neznanog junaka, nazove Trg Dortmunda.

Svi predlozi biće upućeni na sednicu Skupštine Grada na dalje razmatranje i usvajanje.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: