U Nišu uhapšena vojna službenica sa mužem i ćerkom: Uzeli mito u iznosu od pola miliona

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.
Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su vojnu službenicu V. S. (60), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita.

Sa njom su uhapšeni i njen suprug R. S. (62) i njihova ćerka G. S. R. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita uhapšeni su V. P. (64), bivše odgovorno lice PD „VinProm Plus“ doo iz Niša, N. B. (41), odgovorno lice PD „Energo Lab“ doo Kragujevac, R. B. (71) i D. B. (37), zaposlene u PD „Energo Lab“, J. P. (38), zaposlenu u PD „Ibrea“ doo Gornji Milanovac i V. M. (68), zadrugara OZZ „Balkan“ Crna Trava.

Sumnja se da je V. S., u periodu od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke „Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata“, a od njih, zauzvrat, primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun, kao i na tekuće račune članova svoje porodice R.S. i G.S.R., u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: