U nedelju se nastavljaju preventivni pregledi u Domu zdravlja

INĐIJA/PEĆINCI – U inđijskom Domu zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” kao i u domu zdravlja “Dr Dragan Funduk” Pećinci sutra, 10. decembra biće nastavljeni preventivni pregledi građana.

Za žene preko 40 godina biće organizovan ultrazvučni pregled dojke i mamografija, po potrebi, a za muškarce, starije od 49 godina PSA test, koji se otkriva tumor prostate. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani bi u inđijski dom zdravlja trebalo samo da dođu  od 08,00 do 16,00 časova, dok će ultrazvučni pregledi za žene biti organizovani od 11,00 do 14,00 časova.

Kada je u pitanju dom zdravlja “Dr Dragan Funduk” Pećinci žene treba da se jave u službu radiologije, a muškarci u laboratoriju od 8.00 do 10.00 časova radi vađenja krvi.

Pošto su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja, molimo građane da se odazovu našem pozivu, poručuju iz pećinačkog doma zdravlja.

Preventivni pregledi će u nedelju biti organizovani u 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije, a država ovakvim akcijama želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom prethodna dva meseca u pećinačkom Domu zdravlja u okviru akcija preventivnih pregleda rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.