logo transparend vojvodina uzivo

U nedelju još jedna velika akcija preventivnih pregleda i za decu

SREM – Usled velikog interesovanja, Ministarstvo zdravlja, u nedelju, 26. maja, od 8.00 do 17.00 časova, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

PEĆINCI – Prvi put će biti organizovani i fizijatrijski pregledi dece, predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem i u pećinačkom Domu zdravlja, u periodu od 8.00 do 17.00 časova, u službi fizikalne medicine.

Pregledi će se obavljati od 8.00 do 17.00 časova u službi opšte medicine, a u laboratoriju građani mogu da se jave od 8.00 do 11.00 časova i da ne doručkuju.

INĐIJA – U periodu od 08.00-17.00 časova, u Domu zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ u Inđiji biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

STARA PAZOVA – U Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ Stara Pazova u periodu od 8 do 17 časova,biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

BEOČIN – Dom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i ovog vikenda sprovodi besplatne preventivne preglede, koji će biti omogućeni u nedelju 26. maja u periodu od 8 do 17 časova u Domu zdravlja u Beočinu.

RUMA – U periodu od 8 do 17 časova, i u Domu zdravlja „Ruma“ biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Takođe, u istom periodu, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku, hormone štitaste žlezde (TSH, T3, ST4), šećer u krvi i tumor markere prostate (PSA).
Iz pomenutih Domova zdravlja napominju da će uzorke za laboratorijske preglede uzimati samo pre podne (a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća).

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa, u okviru koje je u više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno apeluju na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljne fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju problem lokomotornog sistema, odnosno kičmenog stuba.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.