U najavi poslovna saradnja Republike Moldavije i Grada Kikinde

KIKINDA – Predstavnike Konzulata Republike Moldavije je u svom kabinetu ugostio Nikola Lukač, gradonačelnik sa svojim saradnicima. On je tom prilikom izrazio zahvalnost zbog visokih predstavnika ove prijateljske zemlje, koji su kako se konstatovalo u okviru razgovora prvi put u poseti našem gradu.
foto: Vojvodina uživo

„Grad Kikinda je grad koji je okrenut ka svim svojim privrednim subjektima, a ono što smo obećali, preduzetnicima, privrednicima i velikim firmama, da ćemo biti otvoreni da pomognemo svakom pojedincu, da pronađemo zajedničku strategiju za nastupanje i nova tržišta, upravo dokazuje i ova današnja poseta. Naime, počasni konzul Republike Moldavije u Rumuniji prof. dr Sofronije Silviu izrazio je želju da dođe i poseti baš naš grad. Noseća ideja ove posete je, mogućnost poslovne saradnje firmi iz Moldavije sa pojedinim firmama, koje posluju u Kikindi. Plan današnje posete uključuje i obilazak naše fabrike građevinskog materijala „Toza Marković“. Naš grad brine o svojim firmama, o radnicima koji čine te firme, te je namera da budemo posrednici, što bi moglo da rezultira dobrom poslovnom saradnjom, kroz nove projekte i pronalaskom novih tržišta. Zahvalan sam, Generalnom konzulatu Republike Srbije u Temišvaru, koji je i preporučio dolazak današnjih gostiju u naš grad.“

Osim ove, poslovne saradnje, kako je gradonačelnik naveo, namera je da se pojedini gradovi u Moldaviji približe Kikindi kroz razmenu sportskih i kulturnih dešavanja i na taj način da se dve zemlje još više povežu, u prijateljskim odnosima i razmeni iskustava, a moguće je i formiranja predstavništva dve zemlje.

Na dobru saradnju, koja je u najavi, ukazala je velika gostoprimljivost predstavnika Grada Kikinde, na čega je i ukazao Počasni konzul Republike Moldavije u Rumuniji prof. dr Sofronije Silviu:

foto: Vojvodina uživo

„Želim da kažem da smo jako lepo dočekani od strane Nikole Lukača, gradonačelnika. Veliko je zadovoljstvo naići na ovako lepu i prijateljsku atmosferu, kakva je u Gradu Kikindi. Namera je da se sklopi uspešna saradnja između naše dve zemlje. Moldavija nije velika zemlja, imamo oko 4 miliona stanovnika. Iste smo pravoslavne vere, što nas takođe povezuje. Namera nam je da se povežemo i na ekonomskom planu. Prvi put smo u Kikindi, ali smo upoznati sa onim šta vaš grad nudi i šta bi moglo biti dovoljno atraktivno, kako bismo, iskreno i bez rezerve stvorili još bolju prijateljsku atmosferu, u okviru koje bismo mogli da poslovno sarađujemo. Namera je da jedan od naših gradova sklopi bratski odnos sa vašim gradom Kikindom, kako bismo mogli i da krenemo sa procesom uvoza i izvoza. Još iz vremena Jugoslavije, upoznat sam sa izuzetnim kvalitetom proizvoda iz vaše zemlje, te smo spremni da obnovimo sve one dobre odnose“, zaključio je Konzul.
Nakon razgovora, predstavnici Grada Kikinde su sa gostima iz Republike Moldavije obišli pogone fabrike građevinskog materijala „Toza Marković“i predstavili asortiman ponude ove firme.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.