logo transparend vojvodina uzivo

U Muzeju u Starčevu otvorena izložba učenika Škole za dizajn iz Beograda

STARČEVO – U galeriji starčevačkog muzeja otvorena je izložba radova učenika Škole za dizajn iz Beograda naslovljena „Trajanje u vremenu i prostoru – neolitska kultura i moj svet“.

U pitanju su radovi na kojima su predstavljena dizajnerska rešenja različitih upotrebnih predmeta kao što su šolje, ešarpe, bukmarkeri, maske za telefone i sl. čiji su autori inspiraciju tražili u starčevačkoj kulturi. Na izložbi su prikazane digitalno odštampane table sa pojedinačnim rešenjima svakog od 22 učenika.

 

Foto: Dom kulture Starčevo

Na otvaranju izložbe je govorila mr Snežana Nena Skoko, samostalna umetnica iz Punkta za umetnički eksperiment, koja je pokrenula projekat čije ime i nosi izložba, a čiji je cilj bio da se starčevačka kultura poveže sa našim savremenim životom i da to doprinese promociji ove neolitske kulture.

Prisutnima se zatim obratio Dragan Marković, direktor Škole za dizajn iz Beograda koji je istakao da je značaj ove saradnje u tome što doprinosi da dostignuća učenika ove škole budu vidljivija i tako nas sve učine ponosnim na njihovu kreativnost. Neko ko je tokom školske godine radio sa učenicima je profesorka štampe tekstila Milena Ristić koja je objasnila kako je tekao proces realizacije ovog projekta od ideje do prikazane izložbe. Sa učenicima su još radile profesorke Miroslava Lazarević Petrović, Zorica Pejčić, Marina Babić i Nataša Milanović Tomić.

 

Foto: Dom kulture Starčevo

 

Publika je veoma pozitivno reagovala na izložena idejna rešenja predmeta inspirisanih starčevačkom kulturom koji mogu u budućnosti poslužiti kao suveniri koje bi svako poželeo da ima.

Milena Jovišić iz starčevačkog muzeja se zahvalila svim učesnicima projekta na entuzijazmu i volji da realizuju ovu izložbu i najavila da će prikazani radovi učenika Škole za dizajn krasiti zidove galerije starčevačkog muzeja do oktobra.

Autori radova su: Lenka Veselinović, Tea Vejnović, Ines Gavrilov, Ana Đalović, Staša Ilić, Jana Joksić, Marko Manović, Konstantina Mitrić, Marlena Nedeljković, Alisa Petrović, Mihajlo Rašković, Maša Stanković, Ema Topluha, Maksima Šiljeg, Vanja Šunderić (učenici 3T) i Sofja Slobodjan i Iv Unterhofer (učenice 4T).

 

Foto: Dom kulture Starčevo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.